2024-03-28 14:16:50

Katru nedēļu 2022: Divas Kaukāza valstis (Armēnija un Gruzija

Divas Kaukāza valstis - Armēnija un Gruzija

Tbilisi/ Мcheta/ Kahetija/ Erevāna/ Gjumri/ Sevan Ezers/ Borzomi/ Кutaisi/ Batumi

 

 

Cena:

Vienai personai divvietīgā numurā 490 EUR

Vienai personai vienvietīgā numurā 670 EUR

Vienai personai trīsvietīgā numurā 480 EUR 

 

 

1. diena. Ielidošana Kutaisi.

Sagaidīšana un brauciens uz Tbilisi. Nakšņošana. (Ir iespējams uzreiz lidot uz Tbilisi)

 

2. diena.  Tbilisi apskates ekskursija + Mcheta

Brokastis. Apskates tūri sāksim ar Svētās Trīsvienības katedrāli “Sameba”, kas celta 2006. gadā un kur glabājas svētā Jura (Georgija) Uzvarētāja relikvijas un kur šobrīd kalpo visas Gruzijas patriarhs Elijs II. Šī katedrāle šobrīd ir vislielākā Gruzijā un viena no iespaidīgākajiem pareizticīgo tempļiem visā pasaulē. Katedrāles teritorija ir diezgan plaša, no tās paveras brīnišķīgi skati uz Mtatsminda kalnu un vecpilsētu, varēsiet redzēt, kā aug olīvkoki, spāņu egles, lavanda, varēsiet pieiet pie dīķa, kurā peld pāvi un gulbji, kā arī pamēģināt labāko limonādi Gruzijā – Lagidze un unikālu mājas saldējumu. Vēlāk dosimies uz Mtatsminda kalnu, kas tulkojumā nozīmē “svētais kalns”. Ne velti kalnam ir tāds nosaukums – tieši šeit tālajā 6. gadsimtā grotā dzīvoja svētais mūks Dāvids (zināms kā Dāvids Garedži). Bet šobrīd te atrodas svētā Dāvida Tēva baznīca un brīnumains avots, kas dziedina sievietes no neauglības, bet citus – no akluma. Daudzi ticīgie te ierodas no dažādām zemes malām, lai pārbaudītu brīnumainā avota iedarbību un katram tiek sniegts pēc paša ticības. Apkārt templim atrodas diženu rakstnieku un sabiedrisko darbinieku Panteons (tostarp Aleksandrs Griboedovs, lielais gruzīnu dzejnieks un rakstnieks Iļja Čavčavadze, Gruzijas pirmais prezidents Zviad Gamsakhurdia, Staļina māte Ekaterina Džugašvili un daudzi citi). Vēlāk iziesim cauri visai vēsturiskajai vecpilsētas daļai, apmeklēsim 5. gadsimtā celto seno Ančishati baziliku, Sioni 6. gadsimta katedrāli, kur agrāk kalpojis visas Gruzijas patriarhs, dosimies arī pa slaveno Šardeni ielu līdz Maidanam, redzēsim zināmās sēra pirtis un Vīģu ūdenskritumu, uzzināsim leģendu par Tbilisi rašanos 5. gadsimtā, dosimies pāri Pasaules tiltam uz Eiropas parku (Rike). Tālāk dosimies uz Mchetu.

“Tur, kur saplūst, trokšņo un kā divas māsas apķērušās Aragvi un Kūras straumes, bija klosteris…” – tieši šīs slavenās rindas radās diženajam M. Ļermontovam, kad viņš apmeklēja seno galvaspilsētu Mchetu un 6. gadsimta Džvari klosteri. Džvari, kas tulkojumā nozīmē “krusts” – ir joprojām darbojošs vīriešu klosteris, kas ir viens no pirmajiem UNESCO pieminekļiem Gruzijā, spēka vieta un ne tikai. Tieši tajā vietā, kur šobrīd atrodas klosteris, kas saglabājies praktiski sākotnējā izskatā, 4. gadsimtā svētā Nino pacēla no vīnogulājiem gatavotu krustu, un tā kristietība tika pieņemta kā pamatreliģija.  Ir vērts apmeklēt pašu klosteri, baudīt brīnišķīgos apkārtnes skatus un, protams, redzēt divu upju saplūšanu, kas aprakstīta poēmā “Mciri”. Labos laika apstākļos no Džvari teritorijas var redzēt pat Kazbeka virsotni!

Pēc tam apmeklēsim pašu seno galvaspilsētu – Mchetu, kur varēsiet pastaigāt pa  ieliņām, iegādāties ekskluzīvus, rokām darinātus suvenīrus, gruzīnu saldumus, bet svarīgākais – mēs apskatīsim Svetichoveli

Katedrāli – “dzīvinošo stabu”(11. gadsimts), kas ne velti tiek saukta par otru Jeruzalemi. Leģenda vēsta, ka tieši zem šīs katedrāles ir aprakta Jēzus Kristus mantija, ko 1. gadsimtā Mchetā atveda tās rabīns Eliozars. Katedrālē glabājas daļa krusta, kurā sists pats Jēzus Kristus, kā arī gruzīnu caru un kņazu kapavietas un daudzas mīklainas freskas.

 

3. diena. Kahetija+vīna degustācija+gruzīnu maizes meistarklase Puri+Hačapuri meistarklase

Brokastis. Ja neesat bijuši Kahetijā, tad neesat bijuši Gruzijā! Aicinām apmeklēt Gruzijas austrumu daļu – vīna un viesmīlības dzimteni. Šī būs īsteni gastronomiska tūre. Pirmajā tās daļā apmeklēsim sieviešu klostera kompleksu Bodbē, kur apbedīta svētā Nino, pateicoties kurai Gruzijā tika pieņemta kristietība. Pēc tam mūs gaida aizraujoša pastaiga mīlestības pilsētā Signagi (tulkojumā nozīmē “patvērums”), kur kādreiz diženais mākslinieks Pirosmani iemīlēja savu Margaritu, bet tagad pilsētā atrodas diennakts dzimtsarakstu nodaļa, kurā visi gribētāji var apprecēties 15 minūšu laikā! Tāpat būs unikāla iespēja pastaigāt pa cietokšņa sienu (otro lielāko pēc Ķīnas mūra), kuras visā garumā atrodas 28 sargtorņi – no tiem varēsiet baudīt skaisto  Alazani ielejas panorāmu!

Kahetijā jūs gaida svētku galds īstā Kahetijas ģimenē ar Imeretian hachapuri gatavošanas meistarklasi. Vēlāk dosimies uz vīna ražotni, kur varēsiet uzzināt visu par gruzīnu vīna darīšanas tehnoloģijām, un, protams, nodegustēt vairāku veidu īsta, naturāla vīna tieši no tvertnes!

Pa ceļam iebrauksim nelielā mājas ceptuvē un pamēģināsim paši pagatavot gruzīnu maizi – šotispuri, ko cep karstajā krāsnī – “tone”. Un tā gardi uzkodīsim – karstu maizīti ar kraukšķīgu garoziņu, sāļu gruzīnu sieru un vīnu. Atgriešanās Tbilisi.

 

4. diena. Pārbrauciens uz Armēniju

Brokastis viesnīcā, izrakstīšanās. Pārcelšanās uz Armēniju caur Sadakhlo. Pa ceļam apskatīsim - Diližanas armēņu spa kūrortu.

Sevanas ezers - lielākais ezers Kaukāzā un Sevanovankas klosteris. Tūlīt dosimies izbraucienā ar laivu pa Sevanas ezeru, un tad varēsim izmēģināt vietējo zivi - armēņu sigu!

Ierašanās Armēnijas galvaspilsētā Erevānas pilsētā. Vakara apskates ekskursija pa Erevānu - Kaskāde, vecā Erevāna, Republikas laukums un dejojošas strūklakas. Nakšņošana Erevānā.

 

5. diena. Armēnija (Garni-Geghard) - Baržomi

Brokastis. Šodien iepazīsiet Armēnijas pagānu vēsturi un uzzināsiet, kā valstī attīstījās un izplatījās kristietība. Pirmā pietura – Garni templis (77. gads). Pagānu Saules tempļa (1. gadsimts) apmeklējums Garni ciematā – Armēnijas caru iecienītā vietā. Templis ir tik neticami skaists, ka reizēm šķiet nereāls. Celts grieķu stilā, atrodas virs dziļas aizas, kuru no divām pusēm ieskauj Azatas upe, trīsstūrveida apmetnes veidā. Pati apkārtne ir neticami skaista. Grieķu-romiešu pirts ar 30 000 gabaliņu dabīgo akmeņu mozaīku, kā arī karaliskās pils drupas aizvedīs uz mūsu ēras 3. gadsimtu.

Apmeklēsim arī Svētā Gegharda alu klosteri (12.-13. gadsimts), kas tulkojumā nozīmē “svētais šķēps” par godu tam, ka te ilgu laiku glabājas tieši tas šķēps, kas tika izmantots, lai caurdurtu krustā sisto Jēzu Kristu. Šobrīd šķēps atrodas Sv. Echmiadzin muzejā. Klosteris atrodas augstu kalnos, gleznainā Gokht upes aizā.  Tas ir armēņu viduslaiku arhitektūras šedevrs – kompleksu veido galvenā baznīca, divas alu baznīcas un kapenes. Pirmajā alu templī no klints tek ledusauksts avots. Tiek uzskatīts, kā tā svētais ūdens var dziedēt slimības un dāvāt skaistumu. Gegharda klosteris ir iekļauts pasaules kultūras mantojuma sarakstā (UNESCO, 2000.).

Pārcelšanās uz Gjumri pilsētu - otro lielāko Armēnijas pilsētu. Apmeklēsim Gjumri centru un pastaigāsimies pa tā skaistajām ieliņām. Pārcelšanās uz Gruziju uz Bozhomi pilsētu. Nakts Boržomi.


6. diena. Boržomi – Kutaisi – Prometeja alas – Kutaisi - Batumi

Brokastis. Šodien iepazīsimies ar Boržomi pilsētu, šeit apmeklēsim Boržomi parku, kur būs iespēja ienirt avotos ar minerālūdeni brīvā dabā. Apskatīsim pirmo Borjomi rūpnīcu. Tālāk Kutaisi apmeklēsim Prometeja alas – pārsteidzošus stalaktītus un stalagmītus, kas paslēpušies 80 metrus zem zemes.

Dosimies uz pilsētu pie Melnās jūras, slaveno Gruzijas kūrortu Batumi! Pa ceļam apskatīsim dendro parku Shekvetili. Tālāk mūs sagaida apskates ekskursija pa Batumi pilsētu. Šeit mēs apmeklēsim bulvāri, apskatīsim Ali un Nino statuju, Čači strūklaku, Piazza, Alfabēta torni. Jaunais Batumi pārsteigs! Nakšņošana Batumi.

7. diena. Batumi – Brokastis viesnīcā. Brīva diena atpūtai pie jūras.

 

8. diena. Kutaisi, izlidošana

Transfērs uz jūsu reisu Kutaisi lidostā, izlidošana.

 

Cenā iekļauts:

• Transporta un ekskursiju pakalpojumi

• Vīna degustācija

• Mk hačapuri pagatavošanai

• Mk gruzīnu maizes pagatavošanai - puri

• Izmitināšana 3* viesnīcās pēc programmas (Hotel KingTom, MariaLuisHotel, Graphica). Konyak Yerevan , Batumi # 16 viesnīca

• Brokastis

• Apstiprināta kādā no šīm viesnīcām (atkarībā no pieejamības)

 

Cenā nav iekļauts:

• Starptautiskais lidojuma reiss No 250eur un vairāk;

• Dzērieni; Tējas naudas Izdevumi; Personīgiem tēriņiem 

 

Piezīme: Kompānija nenes atbildību par laika apstākļiem un ekskursiju objektu darba laiku, kā arī var veikt programmā izmaiņas (ja laika apstākļu vai tehnisku iemeslu dēļ nevar nodrošināt programmas punktus), piemēram:

  • Ekskursiju maiņa pret analogām
  • Ekskursiju dienu maiņa
  • Ekskursiju apvienošana

Ja nav iespējams nodrošināt pakalpojumu laikapstākļu vai tehnisko apstākļu dēļ

 

Tel (+371) 26522650

[email protected]v
[email protected]